Toyota C-HR

TOYOTA C-HR

PE PIAȚĂ DIN 2016 – FACELIFT ÎN 2019

Toyota C-HR a surprins prin design în momentul în care s-a lansat și continuă să mulțumească pe toți cei care caută un crossover tineresc la înfățișare, dar matur prin tehnologie, motorizări și all-around feeling.

 

În 2016, când Toyota C-HR a fost prezentată publicului, a produs… un mic șoc, cel puțin din punct de vedere estetic. Toyota C-HR ieșea în evidență în gama Toyota cum iese în evidență un tânăr îmbrăcat cu haine largi și cu șapca-ntoarsă pe cap, într-un grup de contabili serioși pregătiți de muncă într-o dimineață de luni. De fapt, designul avantgardist al lui Toyota C-HR îl scotea în evidență nu doar dintre modelele Toyota, ci și în segmentul SUV-urilor subcompacte.

Pentru că noi, la cemasina.superspeed.tv, punem bugetul ca prim criteriu de selecție, o să începem cu prețurile. Toyota C-HR Hybrid pornește de la 31.000 de euro, iar exemplarul pe care l-am testat, în echiparea Style 2.0 Hybrid, cu motorul ăla mai puternic, costă 37.500, însă în lunile Octombrie și Noiembrie 2023 îl găsești la un preț foarte atrăgător. Îți recomand să mergi în rețeaua de retail Toyota, să te bucuri de o experiență de test drive cu Toyota C-HR, dar și de ofertele speciale pe care le-au pregătit oamenii pentru tine. Ăsta da pont!

Dar hai să vedem ce-ți oferă de banii ăștia.

Păi în primul rând designul ăsta care, care a primit un facelift în 2020 și s-a păstrat atât de bine peste ani încât e freș și în ziua de azi. Și nu o zic doar eu, ci și cifrele de vânzări, pentru că Toyota C-HR este unul dintre cele mai bine vândute modele Toyota chiar și acum.

În echiparea Style primești faruri LED cu funcție follow me home jante de 18” în două culori, cu aspect forjat, dar și caroserie în două culori (duo-tone cu plafon negru). Geamurile de pe spate sunt fumurii, luneta este acoperită de un eleron al cărui rol aerodinamic îți inspiră sportivitate, dar care de fapt te va răsplăti mai degrabă cu eficiență la consum, not that there’s anything wrong with that. Iar dacă deschizi hayonul, vei găsi un portbagaj de 358 de litri în cazul versiunii cu motorizare de 2 litri sau de 377 de litri pentru motorizarea de 1,8 litri.

Așa, păi hai să vorbim de motorizări atunci!

În România, Toyota C-HR e disponibilă cu două motorizări, ambele hibrid. Una de 1,8 litri și una de 2 litri. Dacă e să ne întrebi pe noi, ți-am recomanda motorizarea de 2 litri Dynamic Force, chiar dacă asta înseamnă că ai mai puțin spațiu în portbagaj. Asta pentru că primești mai multă putere, adică 184 de cai-putere în loc de 122. O diferență considerabilă în accelerații — cel de 2 litri face suta în 8,2 secunde, în loc de 11. Iar la consum diferența nu este considerabilă: 5,3 l/100 km în loc de 4,9. Practic, primești cu 50% mai multă putere, cu o diferență de consum de doar 10%. Sistemul de propulsie hibrid e compus dintr-un motor termic plus motor de tracțiune, iar toată este trimisă pe puntea față printr-o transmise CVT.

La interior, Toyota C-HR te întâmpină cu ceva ce nu prea mai găsești în mașini în zilele noastre și ceva care bucură pe toată lumea, în special pe cei mai în vârstă dintre noi: butoane clasice! Intuitive, simplu de folosit, puse ergonomic. Iar pe bord găsești comenzi sistemul de aer condiționat automat cu două zone, al dezaburirii lunetei și al încălzirii scaunelor, pentru că echiparea Style vine și cu scaune încălzite. Iar deasupra lor stă ecranul multimedia de 8”, cu touch, Apple Car Play, Android Auto și updade-uri over the air. Deci o fi interiorul presărat cu butoane, dar nu ești lipsit nici de tehnologia modernă.

O fi plafonul lui Toyota C-HR plonjat, dar să știi că nu trebuie să-ți refuzi prietenii atunci când pleci cu mașina undeva, pentru că e loc și pentru adulți aici. Și poate că n-o fi Toyota C-HR o mașină declarată petru familie, dar aici ai loc — și suporturi ISOFIX — ca să montezi scaune de copil. În echiparea Style, pe scaune găsești și tapițerie mixtă din piele și material textil. Pentru un plus de… style, cum ar veni. 2,64 metri are ampatamentul lui Toyota C-HR, din cei 4,3 metri lungime ai mașinii. Este o mașină ideală pentru oraș, dar nu este o citadină exclusivă.

Toyota C-HR stă pe platformă de Corolla, iar asta îi oferă polivalență și pentru drumuri lungi. Unde mai pui că ai și o suită de sisteme de asistență și confort, cum ar fi pilotul automat adaptiv, care să-ți facă drumurile lungi și mai confortabile.

INTERVAL DE PREȚ (în funcție de echipare): de la 31023 la 41038 euro, în funcție de echiparea aleasă

MOTORIZĂRI DISPONIBILE: benzină full hybrid cu 122 CP sau cu 184 CP

DIMENSIUNI EXTERIOARE: 4390 mm (lungime), 1795 mm (lățime), 1555 mm (înălțime)

VOLUM PORTBAGAJ: 358 litri (2.0 Hybrid), 377 litri (1.8 Hybrid)

LINKURI: Prezentare oficială; Configurator