Alfa Romeo Tonale

ALFA ROMEO TONALE

PE PIAȚĂ DIN 2022

Alfa Romeo Tonale este primul hibrid din istoria mărcii italiene, disponibil în versiuni de 130 CP și 160 CP. Nu lipsește însă nici versiunea diesel. 

 

După un dinozaur al industriei auto precum Civic, trecem la cealaltă extremă: bebelușul Alfa Romeo Tonale prezentat oficial la început de 2022. În cazul ăsta vorbim despre un SUV compact care în același timp este și primul model hibrid din gama Alfa Romeo. De altfel, constructorul italian va deveni în 2027 un brand complet electric. Și uite așa, bebelușul ăsta va fi cu adevărat un adolescent precoce. 

Ca de obicei, nu insistăm pe design, pentru că gusturile nu se discută. Nouă, de exemplu, ne place. Îți spunem însă că echiparea de bază se numește… Super și include, printre altele, faruri LED cu aprindere automată, jante din aliaj de 18 inchi sau scaun șofer reglabil manual pe 6 direcții. Și da, Tonale e plin de ecrane, mai ales că vorbim despre un brand premium. Așa că primești un instrumentar digital de bord de 12,3 inch și un sistem multimedia cu ecran touch de 10,25 inchi care folosește pachetul software Uconnect 5 și este compatibil cu asistentul vocal Amazon Alexa. 

Mai departe, sistemul Adaptive Cruise Control cu funcție stop este disponibil pentru echiparea Sprint, în timp ce echiparea TI (băi, ce nume i-ați găsit!) îți aduce, printre altele, faruri LED Matrix adaptive cu lumini de ceață integrate, cameră video pentru marșarier și porturi USB-A și USB-C pentru locurile din spate. Pentru cei mai pretențioși dintre voi există și echiparea Veloce, care implică suspensii mai bune, jante din aliaj de 19 inchi, padele de alumniu pe volan pentru schimbarea treptelor sau planșă de bord îmbrăcată în Alcantara. 

Spuneam că Tonale este primul hibrid din istoria mărcii. Iar hibridizarea ăsta începe cu un mild-hybrid cu motor pe benzină de 1,5 litri disponibil în versiuni de 130 și 160 de cai putere, care vine la pachet cu o automată cu 7 trepte. În plus, ceva mai târziu va apărea și o versiune plug-in hybrid. Până atunci, dacă nu te încântă oferta asta hibridă, poți să te reculegi cu un diesel clasic de 1,6 litri și 130 de cai putere, acompaniat de o automată cu 6 trepte. 

Am lăsat pentru final ceva… deosebit. Alfa Romeo se laudă că Tonale este prima mașină din lume care vine la pachet cu un NFT. La ce-i util timbrul ăsta digital? Păi Alfa Romeo zice că NFT-ul va stoca diverse date despre mașină care vor convinge un potențial cumpărător că ești un vânzător de încredere care nu umblă la kilometri și nu ascunde eventualele daune. Dar nu e ca și cum asta e prima și singura soluție pentru a fi sigur că ceea ce-ți pune vânzătorul în galantar e pe bune. 

În concluzie, n-o să-ți recomand Tonale pentru că-i prima mașină cu un NFT, dar o să-ți recomand să o pui pe lista de opțiuni dacă vrei să cumperi o mașină de 35.000 de euro. Mai departe, mingea e la tine. 

INTERVAL DE PREȚ (fără opționale): 34900 – 39900 euro

MOTORIZĂRI DISPONIBILE: hibrid-benzină 130 CP și 160 CP, diesel 130 CP

DIMENSIUNI EXTERIOARE: 4528 mm (lungime), 1841 mm (lățime), 1601 mm (înălțime)

VOLUM PORTBAGAJ: 500 litri

LINKURI: Prezentare oficială; Configurator