Honda Civic e:HEV

HONDA CIVIC E:HEV

PE PIAȚĂ DIN 1972 – GENERAȚIE NOUĂ ÎN 2021

Honda Civic are o istorie de 50 de ani în industria auto, însă modelul japonez s-a adaptat, iar în prezent este disponibil doar într-o versiune hibridă.

 

Oameni buni, nu știu dacă vă vine să credeți, dar anul ăsta se împlinesc 50 de ani de la lansarea primei generații Honda Civic. Japonezul a trecut cu bine de criza vârstei de mijloc și se prezintă acum în cea de-a 11-a generație sub forma unui hatchback compact disponibil în Europa doar în versiune hibridă. Ciudate vremuri trăim, nu-i așa? 

Dar destul cu filosofia, mai bine să trecem la lucruri mai practice și mai vesele. Cum ar fi că noul Civic are 4,55 metri lungime, astfel că ampatamentul a crescut cu 35 de milimetri, ceea ce ajută la confortul pasagerilor din spate, în timp ce capacitatea portbagajului este de 410 litri. 

Standard, noul Civic vine cu faruri LED, scaune față încălzite, volan îmbrăcat în piele și climatizare automată cu două zone, dar și cu multă, multă tehnologie. Uite doar o selecție: senzori de parcare față și spate, Cruise Control Adaptiv inteligent, sistem de prevenire a coliziunilor, sistem de menținere a benzii de circulație și compatibilitate cu Apple Car Play și Android Auto. Cu mențiunea că doar iPhone-ul poate fi conectat wireless. 

Dar cum e vorba aia? Dai un ban și stai un pic mai în față? Așa și la mașini. Și, implicit, la Civic. Al doilea nivel de echipare se numește Sport și vine în plus cu jante de aliaj de 18 inchi, proiectoare de ceață LED, tapițerie mixtă din piele și material textil, guri de ventilație pentru locurile din spate sau oglindă retrovizoare electrocromată. Ah, și poți să încarci și telefonul wireless, în caz de ceva. 

În fine, echiparea de top se numește Advanced. Dar la fel de bine se putea numi confort, pentru că opțiunile incluse chiar ajută mult. Fii atent: ai faruri LED cu fază lungă adaptivă, sistem de iluminare în viraj, volan încălzit, că tot vine iarna, scaun șofer și pasager față reglabil electric și instrumentar digital de bord de 10,2 inchi. Și da, am păstrat pentru final trapa panoramică vitrată, care îți va da senzația de spațiu suplimentar. 

Altfel, când vine vorba despre dotările tehnice, totul este mult mai simplu: o singură motorizare, și aia full-hybrid. Mai exact, avem un motor termic pe benzină de 2,0 litri și 143 de cai putere și două motoare termice. În total primim 184 de cai putere. 

Ideea din spate este simplă: în principiu, la plecare folosești motoarele electrice, iar în restul timpului motorul termic. Pare compromisul ideal dacă vrei să fi prietenos cu mediul, dar în același timp să te bucuri, atât cât mai ai timp, de savoarea unui motor termic. Trecerea de la un mod de condus la altul se face automat între Electric Drive, Hybrid Drive și Engine Drive. Cutia de viteze este automată cu o singură treaptă, ca la electrice, iar bateria Li-Ion de 1,1 kWh se încarcă singură în momentele în care frânezi puternic sau în timpul unei coborâri. 

Cam asta ar fi despre noul Civic. Dacă te gândești să-l cumperi rămâne să decizi între cele 5 culori pentru caroserie și dacă vrei trapa aia panoramică pentru un strop în plus de spațiu mental. Ah, și să nu uit: până la proba contrarie, noul Civic are un preț de pornire de 33.000 de euro. Mă rog, 32.990 de euro, așa că îți mai rămân 10 euro care îți ajung cu greu pentru o lună de Netflix. 

INTERVAL DE PREȚ (fără opționale): 34990 – 38490 euro

MOTORIZĂRI DISPONIBILE: hibrid-benzină 184 CP

DIMENSIUNI EXTERIOARE: 4551 mm (lungime), 1802 mm (lățime), 1408 mm (înălțime)

VOLUM PORTBAGAJ: 410 litri

LINKURI: Prezentare oficială; Configurator