TOYOTA C-HR

TOYOTA C-HR

PE PIAȚĂ DIN 2023

Toyota C-HR este un SUV subcompact cu motorizări hibride și tehnologii avansate prin care iese în evidență într-un segment supra-aglomerat.

 

Ce ar trebui să știu despre Toyota C-HR?

Toyota C-HR este unul dintre cele mai recente modele lansate de constructorul japonez la nivel global. Dezvăluit în premieră în 2016, C-HR a apărut pe piață pentru a concura în segmentul SUV-urilor subcompacte, inaugurat de conaționalii de la Nissan în 2010 prin lansarea lui Juke.

Acesta este, probabil, segmentul de piață în care este cel mai dificil să te faci remarcat că producător, întrucât în prezent există peste 20 de SUV-uri subcompacte care luptă pentru banii cumpărătorilor. Și poate că Toyota a sosit un pic mai târziu la petrecere, dar C-HR a primit recent o nouă generație care îmbunătățește semnificativ propunerea inițială, inclusiv prin formele de SUV-coupe și dotările mai generoase, pe lângă motorizările hibride economice cu care ne-a obișnuit de atât de mult timp.

Un aspect important este că, pentru prima oară, C-HR este produs în Europa. Mai exact, noua generație este fabricată la uzina pe care japonezii o dețin în localitatea Sakarya din Turcia.

Cât costă Toyota C-HR și ce dotări primesc de banii ăștia?

Versiunea de bază a lui Toyota C-HR este disponibilă în prezent în România pentru 33.689 de euro, iar în acest preț primești, printre altele, jante din aliaj de 17 inchi, stopuri LED, geamuri electrice fata și spate, volan cu 3 spițe îmbrăcat în piele sintetică, sistem multimedia cu ecran de 8 inchi sau sistem audio cu 6 difuzoare. Există inclusiv compatibilitate cu Android Auto (wiresless) și Apple CarPlay (wired).

Mai impresionantă este lista sistemelor de siguranță, întrucât varianta standard include pachetul Toyota Safety Sense cu actualizări over-the-air. Ca noutate, pachetul de siguranță standard include acum și cameră video cu sistem de monitorizare a șoferului și parcare controlată prin telecomandă.

Pe lângă echiparea standard Active, Toyota oferă C-HR cu alte patru echipări, pentru ca tu să alegi ceea ce ți se potrivește cel mai bine. Prin urmare, pe listă vei regăsi și echiparea Dynamic pentru un preț de pornire de 36.717 euro, dar și echiparea Exclusive pentru 39.377 de euro. Urmează apoi echiparea Premier Edition, care costă 46.162 de euro și include, printre altele, jante din aliaj de 19 inchi, plafon panoramic, Head-up Display, sistem de infotainment de 12,3 inchi, sistem audio JBL cu 9 difuzoare și alte numeroase sisteme de siguranță.

Iar dacă vrei să ai parte de o serie de “artificii” de design, atunci poți alege echiparea de top GR Sport, care pentru 48.922 include, printre altele, jante din aliaj negre de 19 inchi, oglindă retrovizoare digitală, cusături roșii la interior sau cheie digitală inteligentă.

Ce motorizări găsesc pe Toyota C-HR și care-i cea mai bună?

Toate versiunile de Toyota C-HR sunt electrificate, întrucât utilizează cea de-a cincea generație a sistemului hibrid Toyota, unul recunoscut pentru inovație și eficientă.

Echiparea de bază Active este disponibilă cu motor pe benzină de 1,8 litri, iar împreună cu motorul electric sistemul generează în total 140 CP. Începând cu echiparea Dynamic este disponibil sistemul hibrid de 198 CP cu motor de 2,0 litri, iar acesta poate fi achiziționat cu sistem de tracțiune integrală începând cu echiparea Exclusive.

În curând, Toyota C-HR va primi și o versiune plug-in hybrid bazată pe motorul pe benzină de 2,0 litri.

Cum stă Toyota C-HR la capitolul spațiu?

Toyota C-HR are o lungime de 4,362 metri, iar ampatamentul ajunge la 2,64 metri. Chiar dacă vorbim de o caroserie cu un ușor-profil SUV-coupe, spațiul interior este generos la nivelul capului și picioarelor, inclusiv pentru pasagerii din spate.

Pentru călătorii, Toyota propune pentru C-HR un portbagaj cu capacitatea de 388 de litri, suficient de mare pentru drumeții, dar și pentru o sesiune sănătoasă de shopping.

Este Toyota C-HR o mașină bună pentru mine?

Într-un segment extrem de competitiv, Toyota C-HR se remarcă prin câteva caracteristici tradiționale mărcii japoneze, de la platforma tehnică puternică și, în același timp, eficientă pentru consum până la sistemele de siguranță active și pasive disponibile inclusiv în cazul echipării standard.

Pe lângă asta, C-HR se remarcă și prin designul îndrăzneț, caracteristic șoferilor moderni, completat acum și de faptul că modelul este gândit specific pentru piața europeană. Iar cu astfel de ingrediente este clar că C-HR merită un loc pe listă scurtă de opțiuni dacă ești în căutarea unui SUV subcompact.

INTERVAL DE PREȚ: de la 33689 la 48922 euro, în funcție de echiparea aleasă

MOTORIZĂRI DISPONIBILE: 1.8 HEV (140 CP), 2.0 HEV (197 CP), 2.0 HEV (4×4, 197 CP)

DIMENSIUNI EXTERIOARE: 4362 mm (lungime), 1832 mm (lățime), 1558 mm (înălțime)

VOLUM PORTBAGAJ: 388 litri

LINKURI: Prezentare oficială; Configurator