Toyota RAV4

TOYOTA RAV4

PE PIAȚĂ DIN 2018 – FACELIFT ÎN 2021

Toyota RAV4 este un SUV compact hibrid economic cu sisteme de siguranță inclusiv în echiparea standard.

 

Ce ar trebui să știu despre Toyota RAV4?

La lansarea inițială din 1994, Toyota RAV4 a devenit primul SUV compact din industria auto, iar pe parcursul celor aproape trei decenii care au trecut de atunci numeroși constructori au încercat să replice rețeta de succes a modelului japonez.

Industria auto s-a schimbat radical în acest interval de timp, iar RAV4 s-a adaptat permanent la noile cerințe ale pieței prin intermediul celor cinci generații care au trecut de atunci. Pe lângă performanțele brute, SUV-ul japonez punctează fără emoții și la consum redus de carburant și dotări tehnice, inclusiv printr-un pachet generos de sisteme de asistență disponibil încă de la versiunea de bază. Prin această strategie, Toyota RAV4 și-a păstrat în continuare reputația în ciuda numeroaselor modele concurente din acest segment.

A cincea generație RAV4 a fost prezentată oficial în 2019 și este dezvoltată pe platforma GA-K. În prezent, toate versiunile disponibile pe piața din România sunt hibride. Toate bine echipate, așa cum vei vedea în continuare.

Cât costă Toyota RAV4 și ce dotări primesc de banii ăștia?

Pe piața din România, Toyota RAV4 are un preț de pornire de 41.639 de euro, iar în funcție de motorizare și, mai ales, de echipare ajungem repejor la un preț de pornire de 51.294 euro pentru varianta de top.

Unul dintre avantajele tradiționale ale mărcii Toyota în general este reprezentat de dotările generoase disponibile inclusiv pe versiunile de bază. De exemplu, în cazul lui RAV primești, printre multe altele, faruri cu LED Multi-reflector, instrumentar digital de bord de 12,3 inchi, sistem de infotainment cu ecran de 10,5 inchi cu sistemul multimedia Toyota Smart Connect și sistem de navigație cu actualizare în cloud, sistem audio cu 6 difuzoare, scaune încălzite pentru șofer și pasagerul din față.

În plus, în termeni de siguranță, ai incluse în echiparea standard Cruise Control Adaptiv Inteligent, senzori de parcare față și spate, camera video pentru marșarier sau sistem de asistență pentru plecarea din rampă.

Pe măsură ce optezi pentru echipări mai generoase primești tot felul de bunătăți suplimentare. Uite doar câteva exemple: plafon panoramic cu deschidere electrică a trapei, oglindă retrovizoare digitală, sistemul de sunet JBL Premium cu 9 difuzoare, volan îmbrăcat în piele sau încărcare wireless pentru smartphone. De asemenea, ai parte și de compatibilitate cu Apple CarPlay (wireless) și Android Auto (wired).

În plus, pachetul standard de siguranță este completat cu numeroase alte sisteme care îți vor face viața mai confortabilă la volan, indiferent că ești pe drum sau vrei să parchezi. Astfel, există Cruise Control Adaptiv la orice viteză, sistem de siguranță Pre-Impact, sistem de avertizare la ieșirea din parcare cu funcție de frânare, dar și pachetul Toyota Safety Sense, cu tehnologii de siguranță activă care contribuie la prevenirea accidentelor.

În total, RAV4 este disponibil cu șase echipări, pe numele lor de scenă Dynamic, Exclusive bi-Tone, Luxury, Luxury Premium, GR Sport și Adventure.

Ce motorizări găsesc pe Toyota RAV4 și care-i cea mai bună?

În privința motorizărilor lucrurile sunt mai simple. De fapt, sunt chiar foarte simple. Indiferent de echipare primești un motor pe benzină de 2,5 litri și un sistem hibrid clasic. Sistemul de propulsie se numește Hybrid Dynamic Force și oferă 218 CP în cazul variantei cu tracțiune față și 222 CP în cazul versiunii cu tracțiune integrală.

Versiunea cu tracțiune față este disponibilă doar pe echiparea de bază Dynamic, iar în rest te alegi cu tracțiune integrală bazată pe sistemul electric Intelligent All Wheel Drive (AWD-i), cu îmbunătățiri majore în termeni de putere, reacție și eficientă de consum.

Sistemul hibrid utilizat de Toyota este deja recunoscut pentru eficiența sa, iar acest lucru este vizibil și în privința consumului mediu mixt pe care îl afișează RAV4: doar 5,9 litri la 100 de kilometri, astfel că cu greu poți găsi pe piața un model care să ofere cifre mai bune la acest capitol.

Cum stă RAV4 la capitolul spațiu?

Toyota RAV4 are o lungime de 4,6 metri și un ampatament de 2,69 metri, în timp ce lățimea este de 1,85 metri, iar înălțimea ajunge la 1,68 metri. Cu aceste cifre, RAV4 oferă spațiu generos pentru acest segment inclusiv pentru pasagerii din spate.

Indiferent dacă alegi versiunea cu roți motrice față sau pe cea cu tracțiune integrală, volumul portbagajului este de 580 de litri, din nou o valoare foarte bună pentru segmentul compact. În plus, inclusiv pe versiunea de bază primești o serie de accesorii interesante pentru portbagaj, inclusiv plasa de bagaje, tavă specială pentru portbagaj și ciocan de siguranță.

Este Toyota RAV4 o mașină bună pentru mine?

Dacă ești în căutarea unui SUV compact, Toyota RAV4 ar trebui să fie pe listă scurtă de opțiuni. Modelul japonez este potrivit atât pentru călătoriile urbane, cât și pentru aventuri în afara orașului, cu atât mai mult cu cât este eficient în privința consumului de carburant.

În plus, un alt avantaj major este fiabilitatea cunoscută a modelelor Toyota, iar RAV4 vine la pachet cu o garanție standard de 6 ani în limita a 200.000 de kilometri.

INTERVAL DE PREȚ: de la 41639 la 53284 euro, în funcție de echiparea aleasă

MOTORIZĂRI DISPONIBILE: 2.5 L Hybrid (4×2, 218 CP), 2.5 L Hybrid (4×4, 222 CP).

DIMENSIUNI EXTERIOARE: 4600 mm (lungime), 1855 mm (lățime), 1685 mm (înălțime)

VOLUM PORTBAGAJ: 580 litri

LINKURI: Prezentare oficială; Configurator