Dacia Spring

DACIA SPRING

PE PIAȚĂ DIN 2021

Nu, nu este nicio greșeală. Noi credem că Dacia Spring merită să fie inclusă în această categorie de preț pentru simplul motiv că aproape toți cei care și-au cumpărat o mașină electrică anul trecut au avut posibilitatea de a obține un tichet Rabla Plus în valoare de circa 9100 euro. Și, cum Dacia Spring costă 21800 de euro, înseamnă că prin Rabla Plus o poți cumpăra cu 12700 de euro. Se potrivește la fix în segment cu Logan și compania.

Introducere

Sigur, vorbim despre o mașină produsă în China cu o lungime de 3,73 metri pe care o vei conduce confortabil doar în oraș. Și insist: o vei conduce confortabil doar în oraș. Interiorul beneficiază de câteva dotări interesante, pentru că, până la urmă, mașina costă totuși 21800 de euro. Și aici mă refer în primul rând la elemente precum aer condiționat, geamuri față și spate electrice, lunetă încălzită sau faruri de zi LED. Asta ca să nu mai pomenesc de ecranul tactil de 7 inch.
 
Totuși, reține că interiorul este plin de plastic, iar spațiul pentru pasagerii din spate este limitat. Atât de limitat încât adulții se vor simți cu greu confortabil, în ciuda faptului că există Springuri folosite în serviciile de car-hailing și car-sharing. Mai degrabă aș spune că în spate ar trebui să urce doar copiii și cel mult adolescenții. Dacă nu sunt prea înalți.
 

Dotări tehnice

Și da, știu că este foarte posibil să strâmbi din nas din cauza motorului electric de numai 45 de cai-putere, dar gândește-te că vorbim totuși de o mașină electrică utilă în special în oraș, unde oricum conduci cu o viteză limitată. Cel puțin așa sper. Altfel, cei 125 Nm te vor ajuta să pornești ușor de pe loc, astfel că starturile de la semafor s-ar putea să aibă câștigători surpriză.
 
Cât despre siguranță, sistemul de frânare automată de urgență este prezent la datorie conform reglementărilor legale, dar există și direcție asistată, sistem de stabilitate electronică a mașinii, sistem de asistență video la parcarea cu spatele sau limitator de viteză.
 
Practic, dacă vrei să-ți cumperi o mașină electrică cu circa 10000-12000 de euro, Spring este singura opțiune. Și s-ar putea să fie o opțiune viabilă și în comparație cu modele cu motoare termice la acesi preț (dar fără Rabla Plus) dacă vrei să conduci doar în oraș și să ai parte totuși de câteva opțiuni și funcții pentru care la alte modele ar trebui să scoți câteva sute sau mii de euro în plus.
 
Totul este însă să înțelegi limitările acestui model, pentru că unele elemente sunt într-adevăr de o calitate mai puțin bună, nu prea poți transporta pasageri în spate, iar portbagajul are 290 de litri.

INTERVAL DE PREȚ (fără opționale): 21800 euro

MOTORIZĂRI DISPONIBILE: 45 CP

DIMENSIUNI EXTERIOARE: 3734 mm (lungime), 1579 mm (lățime), 1516 mm (înălțime)

VOLUM PORTBAGAJ: 290 litri

LINKURI: Prezentare oficială; Configurator