Renault Captur

RENAULT CAPTUR

PE PIAȚĂ DIN 2013 • GENERAȚIE NOUĂ ÎN 2019

Spre deosebire de Arona, Renault Captur are un pic mai multă experiență de viață. Lansat undeva prin 2013, SUV-ul subcompact a ajuns deja la a doua generație, prezentă pe piață de vreo trei ani.

Design

Am vaga senzație că experiența asta suplimentară l-a ajutat să se adapteze mai bine în peisajul SUV-urilor subcompacte. Pentru că poți să pleci acasă cu un benzinar sau un GPL la fel de bine cum poți să iei cheile unui mild-hybrid sau chiar un hibrid plug-in. Știi tu, din ăla cu încărcare la priză. Eh, asta da personalizare!
 
Dar hai să nu sărim peste etape, că înainte să pornești motorul trebuie să te așezi pe scaun. Care scaun nu este reglabil standard pe înălțime, dar vine la pachet cu un volan îmbrăcat într-un material moale. Bonus, toate geamurile sunt electrice, oglinzile sunt electrice și încălzite, farurile și stopurile sunt Full LED, iar ecranul sistemului de infotainment este tactil și are 7 inchi. Doar aerul condiționat pare un pic anacronic pentru că este manual. Dar nu-i un capăt de țară.
 
Acum, știi povestea: dacă vrei aer condiționat automat, scaune față încălzite, instrumentar digital de bord de 7 inchi în locul celui standard de 4,2 inchi sau jante de 17 inchi în loc de 16 inchi trebuie să alegi echiparea superioară Intens, care vine și cu lumini de interior LED în față. Dai un ban, dar stai în față. Dar nu chiar atât de față precum la echiparea RS-Line, care include practic aceleași opțiuni ca la Intens asezonate frumos cu un pachet specific cu diverse elemente suplimentare de design exterior și interior. Da, inclusiv stopuri cu semnătură luminoasă în forma literei C.
 

Dotări tehnice

Acum că te-am lămurit cât de cât cu dotările și echipările, hai să vedem în sfârșit ce găsim sub capotă. Cel mai accesibil Captur are un motor pe benzină de un litru cu 90 de cai-putere și 160 Nm, dar poți alege și un motor de un litru cu 100 de cai-putere cu GPL sau unul de 1,3 litri cu 140 de cai-putere.
 
De aici încolo începe însă distracția, pentru că acest Captur este disponibil și într-o versiune mild-hybrid cu motor pe benzină de 1,6 litri și două mici motoare electrice pentru un total de 145 de cai-putere, plus o baterie Li-Ion de 1,2 kWh. Dacă vrei și încărcare la priză, mergi pe versiunea plug-in hybrid cu motor pe benzină de 1,6 litri și două motoare electrice care duc puterea totală a sistemului la 160 de cai-putere. Avantajul? Poți merge până la 65 de kilometri în regim electric prin oraș și să folosești motorul termic doar în mediul extra-urban. Mai ieftin și mai eficient.
 
Pe partea de siguranță, îți spun din start că noul Captur are 5 stele la testele EuroNCAP. Asta ca să nu avem discuții. Apoi, în echiparea de bază Zen găsești câteva sisteme drăguțe precum Cruise Control și limitator de viteză, asistență la frânarea de urgență, recunoașterea indicatoarelor rutiere, sistem de asistentă la pornirea din rampă sau asistentă la menținerea benzii de circulație. Ah, vrei și senzori de parcare, sistem adaptiv pentru fază lungă sau senzori pentru activarea ștergătoarelor? Renault te rezolvă cu echiparea Intens.

INTERVAL DE PREȚ (fără opționale): 18500 – 26650 euro

MOTORIZĂRI DISPONIBILE: TCe 90, TCe LPG 100, BlueDCi 115, TCe MHEV, E-TECH 160

DIMENSIUNI EXTERIOARE: 4228 mm (lungime), 1797 mm (lățime), 1573 mm (înălțime)

VOLUM PORTBAGAJ: 422 litri

LINKURI: Prezentare oficială; Configurator