Volkswagen T-Cross

Volkswagen T-Cross

PE PIAȚĂ DIN 2018

Volkswagen T-Cross vine să completeze cu mai mult spațiu rețeta oferită de Polo, cu care de altfel împarte platforma MQB A0. În plus, poți să ți-l configurezi foarte jovial — un bonus binevenit atunci când vorbești de o mașină care mizează pe practicitate.

Ce ar trebui să știu despre Volkswagen T-Cross?

Volkswagen T-Cross este frate de platformă cu Polo, ceea ce îl face, în esență, o alternativă mai mare și mai înaltă a hatchbackului deja consacrat – ceea ce nu este nici pe departe un lucru rău, T-Cross venind ca un răspuns la dorința în creștere pe piața de crossover-SUV de dimensiuni mici.

Este cu 5,4 centimetri mai lung și cu 13,8 centimetri mai înalt decât Polo, iar poziția la volan este cu 10 centimetri mai sus – deci toate avantajele legate de spațiu și vizibilitate ale unui crossoever, combinate cu manevrabilitatea și spiritul urban al unui hatchback.

Cât costă Volkswagen T-Cross și ce dotări primesc de banii ăștia?

Prețurile pentru Volkswagen T-Cross încep de la 19.636 de euro, pentru echiparea Base, dar mai ai multe variante din care poți să alegi, variante care să satisfacă toate buzunarele. Mai exact: Life (de la 21.355 de euro), Advanced (de la 23.401 euro), Style (de la 26.066 de euro) și vârful de gamă, R-Line, care pornește 26.632 de euro.

În ceea ce privește echiparea standard, vorbim de un Digital Cockpit mai bine optimizat cu o grafică mult mai accentuată, și bineînțeles, sistemul de navigație Composition. Infotainmentul de 9 inchi vine cu conectivitate Apple CarPlay și Android Auto wireless, plus o multitudine de USB-uri C, atât pentru ocupanții locurilor din față, cât și pentru pasagerii spate, interfață Bluetooth și E-call Emergency System.

Cât despre siguranță, Volkswagen mereu a oferit standard majoritatea sistemelor esențiale, respectiv: Lane Assist, Front Assist și Autonomous Emergency, detector de oboseală, recunoașterea semnelor de circulație și senzori de parcare spate. Însă dacă dorești să urci mai sus în categoria asistențelor, poți opta pentru Park Pilot care vine cu un preț accesibil de 273 de euro sau poate Adaptive Cruise Control care are prețul de 376 de euro.

Ce motorizări găsesc pe Volkswagen T-Cross și care-i cea mai bună?

Ei bine, un T-Cross care cântărește 1.250 de kg, deci se descurcă foarte bine cu motoare pe benzină, de 1 litru și 1,5 litri, care au puteri cuprinse între 95 și 150 CP. Practic, vorbim de aceleași motorizări ca ale lui Polo.

Versiunea de bază ne oferă 95 de cai-putere și doar cutie manuală în cinci rapoarte, deși este pe versiunile superioare disponibilă și cutie manuală cu șase rapoarte și o cutie automată DSG. Consumul este cel mai probabil unul dintre aspectele încântătoare: pentru 1.0 TSI cu 95 de cai-putere, consumul WLTP mixt e de 5,9 l/100 km în mediul urban și 4,4 l/100 km în mediul extra-urban atunci când este cuplat la cutia automată în 7 rapoarte. Un motiv în plus să ți-l configurezi cu automată. 

Cum stă Volkswagen T-Cross la capitolul spațiu?

Dat fiind faptul că la bază este un Volkswagen Polo și că are o caroserie boxy, la capitolul practicabilitate T-Cross nu stă rău deloc: portbagajul are 455 de litri.

Forma caroseriei vine și cu câștig la spațiu pentru cap, atât pentru pasagerii din față cât mai ales pentru cei de pe locurile din spate. Patru pasageri adulți vor împărți în armonie habitaclul lui T-Cross.

Este Volkswagen T-Cross o mașină bună pentru mine?

Ei bine, dacă ești în căutarea unei mașini practice și voioasă (în funcție de cum o configurezi), cu baza tehnică a unui model lăudat în segmentul său, T-Cross îți va nevoile și chiar doleanțele. 

INTERVAL DE PREȚ (fără opționale): 19.636 – 26.632 de euro

MOTORIZĂRI DISPONIBILE: 1 și 1,5 litri benzină

DIMENSIUNI EXTERIOARE: 4127 mm (lungime), 1760 mm (lățime), 1573 mm (înălțime)

VOLUM PORTBAGAJ: 455 litri

LINKURI: Volkswagen, Configurator