BMW Seria 2 Active Tourer

BMW SERIA 2 ACTIVE TOURER

PE PIAȚĂ DIN 2014 • GENERAȚIE NOUĂ ÎN 2021

BMW Seria 2 Active Tourer este un monovolum premium potrivit pentru nevoile unei familii. 

Dacă nu mai ești chiar la prima tinerețe s-ar putea să-ți amintești ce comentarii a stârnit BMW prin 2014 când a lansat Seria 2 Active Tourer. Dacă ești tinerel îți spun doar că a fost primul monovolum din istoria mărcii bavareze, o caroserie de neconceput pentru un brand premium la vremea respectivă. Până la urmă, mașinile de familie sunt pentru oameni… normali, nu?
 
Ei bine, ceva ceva tot a funcționat bine în rețeta germanilor, pentru că modelul a primit anul trecut o nouă generație. N-o să comentez prea multe despre design pentru că… bine, nici nu impresionează neapărat la acest capitol. Dar când ți-ai luat tu ultima oară o mașină de familie pentru că arată wow? Exact. 
 
Comentez însă pe marginea cifrelor, că asta e capitolul la care suntem 100% obiectivi. Fii atent: 4.39 metri lungime, 2.67 metri ampatament și, în funcție de motorizare, un portbagaj care variază între 415 și 470 litri și care crește până la 1.455 de litri prin rabatarea banchetei cu 13 centimetri. Sună bine pentru un monovolum? Te las să decizi singur. 
 
Altfel, în echiparea de bază avem elemente precum faruri și stopuri LED, sistem de climatizare automat pe 2 zone, volan sport îmbrăcat în piele, instrumentar digital de bord de 10.25 inchi cu ecran curbat și sistem de infotainment de 10.7 inch cu sistem de operare BMW 8 și navigaţie. Plus asistent la parcare, cameră video pentru marșarier și pilot automat cu funcție de frânare. Ah, și indiferent de motorizare te alegi cu transmisie automată cu dublu ambreiaj și șapte trepte. Da, adică fără manuale în meniu. 
 
Dotări tehnice
 
Acum, n-aș vrea să insist inutil asupra motorizărilor, pentru că ne-ar trebui vreo 2-3 emisiuni doar pentru asta. Îți spun însă că n-ai cum să nu găsești ceva interesant: benzină, diesel și plug-in hybrid. Bine, bine, n-o să găsești vreun diesel plug-in, dar parcă nici nu-ți stă gândul la așa ceva, nu-i așa?
 
Dacă vrei benzină, puterile variază de la 136 la 218 cai putere. Diesel? 150 sau 211 cai putere. Eh, dacă vrei ceva și mai puternic, există plug-in hybrid de 245 sau 326 de cai putere. Și pentru că vorbim de un motor pe benzină și unul electric, ghice ce, avem tracțiune integrală. Și prețuri care încep de pe la 42.000 de euro, dar să nu intrăm în detalii de genul ăsta. Mai bine îți spun că versiunea asta plug-in îți permite să mergi electric undeva la 80 de kilometri, ceea ce este excelent pentru oraș și te ajută să economisești și banii aruncați pe benzină. Ca să-i dai pe curent, normal. 
 
Mi se șoptește în cască cum că vorbesc cam mult, așa că e momentul să mă retrag din peisaj. Și o să fac asta cu sonorul dat la maxim la sistemul audio Harman Kardon disponibil opțional pentru puțin peste 600 de euro. 

INTERVAL DE PREȚ (fără opționale): 32904 – 45577 euro

MOTORIZĂRI DISPONIBILE: benzină de 122 CP, 136 CP, mild-hybrid de 170 CP, 211 CP și 218 CP, diesel de 150 CP și plug-in hybrid de 245 CP și 326 CP

DIMENSIUNI EXTERIOARE: 4386 mm (lungime), 1824 mm (lățime), 1576 mm (înălțime)

VOLUM PORTBAGAJ: 470 litri

LINKURI: Prezentare oficială; Configurator