Nissan Qashqai

NISSAN QASHQAI

PE PIAȚĂ DIN 2006 • GENERAȚIE NOUĂ ÎN 2021

Nissan Qashqai este un SUV subcompact disponibil și în versiune e-Power, cu un motor electric și un motor pe benzină cu rol de range extender. 

Despre Nissan Qashqai poți să spui ce vrei tu. Că e frumos sau urât, că e prea mic sau prea mare. Că e prea… albastru – sau ce culoare are exemplarul de test 🙂 – pentru gusturile tale. 
 
Există însă și un element non-negociabil în ecuația asta: în 2007, Nissan Qashqai a devenit primul SUV subcompact din Europa. Acum sunt peste 20 și multe dintre ele se vând ca pâinea caldă, așa că ceva, ceva au făcut bine omuleții din Japonia. 
 
Ajuns între timp la a treia generație, Qashqai propune 5 niveluri de echipare și oferă standard faruri și stopuri LED, geamuri electrice, aer condiționat manual, cruise control sau asistență la pornirea din rampă. Chestii uzuale în segmentul ăsta de preț, iar dacă plusezi bani din cont primești, desigur, aer condiționat automat cu două zone sau ecran touch de 8 inch compatibil cu Android Auto și Apple CarPlay. Dar numai ultimul merge și fără cablu. Și mai sunt vreo trei niveluri de echipare, astfel că totul depinde de câți bani în plus ești dispus să dai. 
 
Dotări tehnice
 
Apropo de bani, prețul final pe care îl vei plăti depinde, desigur, și de configurația hardware pe care o alegi pentru această mașinuță de oraș. Dacă vrei diesel poți deja să dai skip la Qashqai, pentru că aici vorbim doar despre un hibrid mild-hybrid cu tradiționalul motor pe benzină de 1.3 litri disponibil în versiuni de 138 de cai putere și 156 de cai putere. Acum, e important să știi că dacă alegi varianta de 138 de cai putere te consolezi strict cu manuala cu 6 trepte, indiferent că-ți place sau nu. 
 
Ah, vrei 156 de cai? Bine, bine, atunci ai mai multe opțiuni, desigur. Nissan îți oferă aici atât manuală cu 6 trepte, cât și automata X-Tronic. Care, din nou, s-ar putea să-ți placă sau nu. Și, ca bonus, la unitatea asta de propulsie poți să alegi și sistemul de tracțiune integrală. Greu de spus dacă ai cu adevărat nevoie de așa ceva în mediul urban, dar e bine de știut că există, chiar dacă în acest caz prețul sare bine de 35.000 de euro. 
 
Teoretic, prezentarea noastră pentru Qashqai se termină aici. Doar că producătorul japonez a anunțat recent introducerea în Europa a versiunii e-Power pentru Qashqai, o versiune un pic diferită de ceea ce știi de regulă că se întâmplă sub capotă. Varianta e-Power are un motor pe benzină de 156 de cai putere care funcționează ca generator de energie electrică. Energia ajunge într-o baterie, iar de aici este transferată unui motor electric de 188 de cai putere, cel care pune și roțile în mișcare. Această versiune urmează să ajungă și pe piața din România. 
 
Bun, păi dacă nu mai sunt întrebări, cam asta ar fi cu Qashqai. Cum? Nu, frate, n-are diesel, n-am stabilit deja?

INTERVAL DE PREȚ (fără opționale): 28790 – 45120 euro

MOTORIZĂRI DISPONIBILE: benzină de 140 CP, 158 CP, electric (range extender) de 190 CP

DIMENSIUNI EXTERIOARE: 4425 mm (lungime), 1835 mm (lățime), 1625 mm (înălțime)

VOLUM PORTBAGAJ: 436 litri

LINKURI: Prezentare oficială; Configurator