BMW X1

BMW X1

PE PIAȚĂ DIN 2009 • GENERAȚIE NOUĂ ÎN 2022

BMW X1 este un SUV compact disponibil cu motorizări pe benzină, diesel și plug-in hybrid.

 

Ce faci dacă vrei să-ți cumperi un BMW, dar nu-ți plac grilele alea uriașe pe care le vezi pe cele mai recente modele? Păi ce să faci, te orientezi și tu spre un BMW cât mai mic, atât de mic încât să nu poată să aibă o grilă mare. Și atât de mic încât să fie și accesibil și pentru contul tău bancar.
 
BMW X1 pare o afacere bună în sensul ăsta. Lansat în 2009, SUV-ul compact a ajuns anul trecut la cea de-a treia generație. Nu mai este cel mai mic BMW din gamă după lansarea lui X2, dar n-o să-ți fie rușine nici cu asta. 
 
Și asta cu atât mai mult cu cât constructorul german s-a gândit la absolut toată lumea când a gândit sistemul de propulsie. Ai la dispoziție versiuni pe benzină și diesel, dar și variante mild-hybrid, plug-in hybrid și complet electrice. Așa că dacă ai decis modelul, e greu de crezut că n-o să găsești o versiune pe placul tău. 
 
Uite, dacă îți place cum miroase benzina poți alege motorul cu 3 cilindri de 1,5 litri disponibil în versiuni de 136 și 170 de cai putere sau motorul cu 4 cilindri de 2,0 litri cu 218 cai putere și tracțiune integrală. La diesel povestea este, în mare, asemănătoare: motor cu 4 cilindri de 2,0 litri cu 150 sau 163 de cai putere sau chiar 211 cai putere. Cu excepția cele mai “modeste” versiuni, toate motorizările au sisteme mild-hybrid. 
 
Dacă ești mai excentric și vrei să cheltui măcar 10.000 de euro în plus, BMW îți propune și două versiuni plug-in hybrid de 245 sau chiar 326 de cai putere. Nu intrăm însă în detalii, că deja depășim prea mult bugetul. Cert este că, indiferent de opțiunea pe care o alegi, X1 are transmisie automată cu 7 trepte, așa că nu trebuie să-ți mai bați capul cu schimbătorul de viteze. 
 
Sigur că personalizarea BMW-ului tău este ceva mai complexă, în funcție de opționalele pe care le alegi. Până acolo, îți spunem însă că printre dotările standard de la exterior se numără faruri și stopuri LED, jante din aliaj ușor sau sistemul de operare fără atingere pentru hayon. La interior primești volan îmbrăcat în piele, sistem de climatizare automat pe două zone, ecran curbat BMW cu Live Cockpit Plus, dar și BMW Operating System 8 cu sistem de navigație. Ba chiar primești și un pachet de lumini, util și după trecerea sărbătorilor. Iar printre sistemele de asistență incluse standard se numără asistentul la parcare cu cameră video pentru marșarier sau pilotul automat cu funcție de frânare. 
 
În plus, poți alege diverse opționale, inclusiv grupate frumos sub forma unui pachet de echipamente care include, printre altele, faruri adaptive LED, asistent de fază lungă, încărcare wireless, volan încălzit și… încălzire în scaune. Hmm… asta ca să nu plătești… știi tu, abonamentul ăla lunar. În fine, ce-i drept, pachetul ăsta costă aproape 1.800 de euro, așa că nu este musai și neapărat să-l cumperi. 
 
Apropo de prețuri, cel mai accesibil BMW X1 de pe piață costă în prezent circa 38.500 de euro, însă dacă vrei neapărat diesel trebuie să plătești ceva mai mult de 40.500 de euro. Tot e mai bine însă decât cei peste 47.000 de euro pentru o versiune plug-in hybrid. 

INTERVAL DE PREȚ: 38497 – 49802 euro

MOTORIZĂRI DISPONIBILE: benzina 136 CP, diesel 150 CP, plug-in hybrid 245 CP și 326 CP

DIMENSIUNI EXTERIOARE: 4500 mm (lungime), 1845 mm (lățime), 1642 mm (înălțime)

VOLUM PORTBAGAJ: 500 litri

LINKURI: Prezentare oficială; Configurator