Lexus UX

Lexus UX

PE PIAȚĂ DIN 2018

Lexus UX este un SUV hibrid de 184 de cai putere care a înlocuit CT în gama de modele a producătorului japonez. 

 

Atunci când singurul hatchback din gama Lexus, adică CT, și-a îndeplinit mandatul, japonezii s-au întrebat dacă mai are rost să facă o nouă generație sau mai bine să mai scoată un SUV care să-l înlocuiască. Așa a apărut, în 2018, UX, un crossover subcompact premium oferit, ca oricare alt model Lexus, ca alternativă la triada premium germană. 

E ușor să distingi Lexus UX într-un grup de crossovere compacte: este mașina care se ascunde în spatele unei grile imense. O mișcare îndrăzneață pentru Lexus și totodată o semnătură greu de confundat, chiar și într-o lume în care producătorii se întrec în dimensiunile grilelor. Sigur, frumusețea stă în ochii privitorului, adică acolo unde se imprimă iremediabil designul lui UX. 

În ciuda acestor linii tăioase, Lexus UX este cât de poate de docil: sub capotă are un motor de 2 litri care face echipă cu un motor electric de tracțiune. Este un full-hybrid cu 184 de cai-putere în total, pe care n-o să-i simți așa cum te-ai aștepta, pentru că trec printr-o cutie automată CVT. Câștigul real aici este însă eficiența la consum, adică o chestie pe care Toyota o perfecționează încontinuu deja de peste 20 de ani. Satisfacție garantată!

Nu la fel de satisfăcător este portbagajul lui UX, care are în cel mai bun caz 320 de litri. Dacă ți-l comanzi cu tracțiune integrală, volumul se micșorează până la 283 de litri. Dacă spațiul de depozitare nu este o prioritate pentru tine, atunci nu-ți mai rămâne decât să te bucuri întru totul de Lexus UX, mai ales atunci când te afli în spatele volanului! 

Acest model tocmai a primit un facelift, pe care din exterior s-ar putea să nu-l observi, însă la interior vine cu multe noutăți. Cea mai evidentă este partea de infotainment, care are acum ecrane cu touch și cu grafică îmbunătățită. 

În echiparea de start primești ecran central cu diagonală de 8 inchi, alături de instrumentar digital de 7 inchi, tapițerie textilă cu scaune față încălzite, volan și schimbător îmbrăcate în piele, climatizare automată pe două zone, senzori de parcare și cameră de marșarier, faruri LED cu fază lungă adaptivă, jante de 17 inchi, plus o suită convingătoare de sisteme de siguranță, care include airbaguri pentru genunchi pentru șofer ȘI pasager. 

Practic, de 46.000 de euro primești un SUV compact premium satisfăcător de bine echipat. Dacă ești pregătit să-ți depășești bugetul inițial, UX are pregătite pentru tine jante mai mari, ecrane mai mari, scaune îmbrăcate în piele și cu operare electrică sau trapă.

INTERVAL DE PREȚ: 45010 – 59720 euro

MOTORIZĂRI DISPONIBILE: hibrid 184 CP

DIMENSIUNI EXTERIOARE: 4495 mm (lungime), 1840 mm (lățime), 1520 mm (înălțime)

VOLUM PORTBAGAJ: 320 litri