Skoda Enyaq iV

Skoda Enyaq iV

PE PIAȚĂ DIN 2020

Skoda Enyaq iV este un SUV compact disponibil doar în versiune electrică cu minim 179 de cai putere și portbagaj de 585 litri. 

 

Știu, e ciudat să vezi un model Skoda într-o listă de mașini cu preț de pornire de circa 45.000 €. Până acum, Skoda s-a consacrat prin oferte avantajoase ca preț, cel puțin în raport cu spațiul și practicitatea oferite. Ei bine, să știi că nici Enyaq nu este excepție de la această filosofie, cât timp îl pui în contextul corespunzător. 

Pentru că Enyaq este un SUV compact full electric capabil să te poarte până la 544 de kilometri cu un singur plin. Sigur, cifrele reale sunt mai mici, dar rămân convingătoare: vreo 450 de kilometri tot faci! 

Sigur, contează și cum îți configurezi mașina, pentru că dacă vrei autonomie maximă, va trebui să alegi versiunea cu baterie mare, dar cu un singur motor, pe puntea spate, cu 204 cai-putere. Dacă vrei mai multă putere, există și versiune cu două motoare, tracțiune integrală și 265 de cai-putere! 

Dar în versiunea de bază, cu preț de pornire de 45.991 de euro, primești o baterie mai mică și un singur motor, cu 179 de cai-putere. Autonomie maximă teoretică? 397 de kilometri. 

În echiparea de start, Skoda Enyaq primește jante de 19 inchi, tapițerie din stofă, climatizare pe două zone, covorașe din material textil, lumină ambientală, oglinzi electrice și cu încălzire, senzori de parcare față și spate și cameră de marșarier, pilot automat, volan îmbrăcat în piele, infotainment de 13 inchi și deja tradiționala umbrelă în portieră! 

Cu toate că, tehnologic vorbind, aceasta este cea mai sofisticată Skoda a momentului, designerii nu s-au dat peste cap să o scoată în evidență. Arată cât se poate de… normal, purtând în continuare semnătura sobrietății Skoda. Și nici pe partea de ergonomie și de practicitate oamenii de la Skoda nu au lăsat vreun pătrățel nebifat. Porbagajul este generos, are 585 de litri, iar la interior există loc pentru toată familia! 

INTERVAL DE PREȚ: 45991 – 51848 euro

MOTORIZĂRI DISPONIBILE: electric 179 CP, 204 CP sau 265 CP

DIMENSIUNI EXTERIOARE: 4649 mm (lungime), 1879 mm (lățime), 1614 mm (înălțime)

VOLUM PORTBAGAJ: 585 litri