Land Rover Defender

LAND ROVER DEFENDER

PE PIAȚĂ DIN 2002 – GENERAȚIE NOUĂ ÎN 2018

Land Rover Defender este o alegere inspirată dacă ai un buget de 60.000 de euro pe care vrei să îl aloci pentru un vehicul de teren.

Defender este unul dintre cele mai cunoscute branduri din industria auto, iar noua generație lansată în 2020 se îndepărtează de clasicul Defender și se adresează unui public și mai pretențios decât predecesorii săi. 

Land Rover Defender este construit pe o caroserie din aluminiu ușor și, în funcție de lungimea ampatamentului, este disponibil în trei versiuni: 90 (ampatament de 2.587 mm), 110 și 130 (ampatament de 3.022 mm). Versiunea Defender 130 iese în evidență printr-o lungime cu 340 mm mai mare, care permite acomodarea a trei rânduri de scaune cu o capacitate totală de 8 locuri. Și pentru că vorbim despre un model de teren, garda la sol este de 291 mm, în timp ce capacitatea de tractare ajunge la 3.500 kilograme. În plus, în versiunea de bază, Defender este echipat cu jante din oțel de 18 inchi, faruri și stopuri cu LED. 

La interior, producătorul britanic propune scaune față reglabile electric, geamuri electrice față și spate, oglinzi exterioare cu încălzire și reglabile electric, dar și un sistem de infotainment regândit compatibil cu Android Auto și Apple CarPlay și sistem de climatizare automat cu două zone. Printre noutățile care merită menționate aici se numără și ClearSight Ground View, o tehnologie care îți oferă o vizibilitate mai bună pentru că îți proiectează pe ecran imagini din fața mașinii. 

Gama de motorizări este una mai mult decât generoasă, întrucât poți să cumperi Defender atât cu motoare diesel cu puteri cuprinse între 200 CP și 300 CP, cât și cu motoare pe benzină de la 300 CP până la 400 CP. În plus, există și o versiune plug-in hybrid de 404 CP, în caz că vrei să experimentezi cum este să conduci în mod complet electric. De toate pentru toți, cum ar veni, așa că nu prea ai cum să spui că nu există Defender-ul potrivit pentru tine. Cel puțin când vine vorba despre cai putere. 

Din punct de vedere tehnologic, Defender stă din nou bine. Uite o selecție sumară a sistemelor pe care le primești inclusiv în versiunea de bază, ca să nu avem discuții: asistent la coborârea pantelor, asistent pentru parcare, sistem de frânare automată de urgență care integrează și funcție pentru detectarea pietonilor, dar și sistem de avertizare la părăsirea benzii de rulare. 

Prețul de pornire pentru Land Rover Defender este de aproape 56.600 de euro și este valabil în cazul versiunii Defender 90. Dacă vrei versiunea defender 110 cu ampatament mai mare trebuie să pregătești aproape 59.700 de euro, ceea ce înseamnă că te încadrezi încă în bugetul de 60.000 de euro. Fain, nu?

INTERVAL DE PREȚ: 59300 – 67354 euro

MOTORIZĂRI DISPONIBILE: electric 204 CP si 218 CP

DIMENSIUNI EXTERIOARE: 4323 mm (lungime), 1996 mm (lățime), 1974 mm (înălțime)

VOLUM PORTBAGAJ: 176 litri