Volkswagen Touareg

VOLKSWAGEN TOUAREG

PE PIAȚĂ DIN 2002 – GENERAȚIE NOUĂ ÎN 2018

Cu o “experiență” de peste 20 de ani, SUV-ul Touareg s-a maturizat și propune o largă variatate de opțiuni pentru potențialii cumpărători. 

Uite o ghicitoare bună pentru prietenii tăi: ce are șasiu de Porsche, componente de suspensie de la Bentley și tehnologie semiautonomă de la Audi? Răspunsul va fi Touareg, cel mai intimidant și mai sofisticat model actual de la Volkswagen. Zic că e intimidant doar uitându-mă la dimensiunile lui generoase, puse în evidență de linii astea drepte, trasate fără prea multă ezitare.

A, și dacă tot am început o mică trivia privind Touareg, să-ți mai zic una bună. Designul acestei generații, a treia, este dedicat chinezilor, în primul rând. Și nu în sensul că ar fi o chinezărie, ci în acela că Volkswagen s-a orientat mai degrabă către piața din China atunci când l-a proiectat pe Touareg, cu scopul de a-i da un start bun acolo. Deci să le mulțumim pe această cale chinezilor că i-au convins pe nemți să deseneze mașina asta așa. 

În evoluția sa de-a lungul timpului, Volkswagen Touareg a renunțat la un singur lucru: la capacitățile sale în off-road. Având în vedere că doar 5% din clienții generației anterioare de Touareg au configurat mașina cu transmisie cu reductor, Volkswagen a hotărât că nu mai este cazul să se chinuie cu asta. Primește, totuși, un diferențial central autoblocabil. 

Touareg vine cu transmisie automată în opt trepte și tracțiune integrală încă din start. Iar ca motorizări ai de ales între un V6 diesel cu 231 și un V6 diesel cu 286 de cai-putere. Nici că se putea motorizare mai bună decât un diesel mare pe mașina asta. 

Poate că interiorul lui Touareg nu te convinge chiar din echiparea entry-level de titlul de cel mai sofisticat Volkswagen al momentului — pentru asta va trebui să bifezi câteva opționale — însă te convinge de la prima atingere că acesta este vârful de gamă al producătorului: materialele sunt de calitate, asamblarea poartă specificul acela de Volkswagen. Cât despre spațiu, ai berechet. Numai portbagajul are 810 litri! Cu hayon electric!  

Prețurile pentru Volkswagen pornesc de la 57.666 €, pentru echiparea entry-level Style. De banii ăștia primești dieselul cu 231 de cai-putere, jante de 20”, faruri LED și stopuri LED, senzori de parcare față și spate, climatizare pe două zone, scaune cu operare electrică, încălzite și o suită largă de sisteme de asistență, printre care și pilotul automat adaptiv. 

 

PE PIAȚĂ DIN 2002 – GENERAȚIE NOUĂ ÎN 2018

INTERVAL DE PREȚ: 54388 – 90084 euro

MOTORIZĂRI DISPONIBILE: benzina 340 CP, diesel 231 CP si 286 CP, plug-in hybrid 381 CP si 462 CP

DIMENSIUNI EXTERIOARE: 4878 mm (lungime), 1984 mm (lățime), 1717 mm (înălțime)

VOLUM PORTBAGAJ: 810 litri