Ford Mustang Mach-E

FORD MUSTANG MACH-E

PE PIAȚĂ DIN 2021

Ford Mustang Mach-E este primul SUV electric al mărcii americane și se remarcă atât prin cei minim 269 de cai putere, cât și prin autonomia de cel puțin 400 de kilometri. 

Când spui Mustang, spui în principiu coupe sportiv și V8. Doar că Ford a decis să-și marcheze debutul propriu-zis în era electrică cu un SUV compact care împrumută celebrul brand al constructorului american. A fost ciudat la început, dar adevărul este că ne-am obișnuit: Ford Mustang Mach-E. 

Evident, nu seamănă cu niciun alt Mustang, dar asta nu e neapărat un lucru rău. Până la urmă, Ford a optat pentru un design cu linii fluide, un plafon plonjat, blocuri optice de mici dimensiuni, stopuri cu semnătură specifică Mustang și o grilă care… nu este tocmai o grilă, așa cum știm de altfel de la multe alte electrice. 

Și, chiar dacă e un SUV compact și nu un coupe sportiv, atenția la detalii a fost păstrată inclusiv la interior. Sau poate mai ales la interior. Așa că vei observa, printre altele, cusături de culori contrastante și numeroase inserții pe bord, dar și pielea ecologică Sensico ce îmbrăca volanul. Altfel, avem desigur două ecrane: un instrumentar digital de bord de 10,2 inchi și un sistem de infotainment de 15,5 inchi. 

Din punct de vedere tehnic, lucrurile sunt destul de simple. Mach-E poate fi al tău împreună cu unul sau două motoare V8… aaa, adică electrice, așa că te poți bucura inclusiv de tracțiune integrală, dacă asta îți dorești de la Mustangul tău. 

În versiunea de bază, Mach-E oferă un motor electric de 269 de cai putere, cuplat la o baterie Li-Ion cu capacitatea de 75 kWh care îi conferă o autonomie de 440 de cai putere. Dar poți alege și o versiune mai puternică de 294 de cai putere care vine la pachet și cu o baterie așa cum ne-am dori să vedem pe orice electrică fără să plătim în plus pentru ea: 98 kWh. Și pentru că am menționat de 4×4, hai să-ți spun că cea mai accesibilă versiune cu tracțiune integrală are tot 269 de cai putere, dar din două motoare. Și, mă rog, costă și un pic mai mult. 

Altfel, nu prea te poți plânge în ceea ce privește pachetul de dotări standard, pentru că Ford a înglobat numeroase opțiuni atractive din punct de vedere al sistemelor de asistență și siguranță. N-are sens să le enumăr aici pe toate, dar uite, pot să-ți spun că Mach-E vine la pachet cu Ford Co-Pilot 360 Active, sistem de asistență pre-coliziune, Evasive Steer Assist, Pilot automat adaptiv cu Stop & Go, Traffic Sign Recognition, Cross Traffic Alert with Braking, Reverse Brake Assist, Intelligent Speed Assist, senzori pentru parcare față și spate sau cumva nelipsitul sistem de avertizare pentru unghiul mort cu alertă la intersectarea cu traficul.

INTERVAL DE PREȚ: 53500  – 74500 euro

MOTORIZĂRI DISPONIBILE: electric 269 CP, 294 CP, 351 CP si 487 CP 

DIMENSIUNI EXTERIOARE: 4713 mm (lungime), 1881 mm (lățime), 1624 mm (înălțime)

VOLUM PORTBAGAJ: 483 litri