Dacia Sandero

DACIA SANDERO

PE PIAȚĂ DIN 2007 • GENERAȚIE NOUĂ ÎN 2020

Dacă noul Logan ți se pare o mașină cu dimensiuni prea mari pentru oraș, vestea bună este că poți opta pentru Sandero. Este doar marginal mai scump decât Loganul, dar este cu peste 30 de centimetri mai scurt, astfel că vorbim de un veritabil exemplu pentru un model de segment subcompact. Și chiar dacă par puțini, centimetrii ăștia se pot dovedi decisivi în locurile mai mici de parcare.

Precizări importante

În ultimele luni, prețurile tuturor mașinilor noi de pe piață au crescut semnificativ, ca urmare a unui cumul de factori economici, printre care se numără aprovizionarea dificilă cu componente și cererea din partea cumpărătorilor, care depășește oferta producătorilor. În plus, cel puțin pentru moment, Dacia a decis ca modelele pe care le oferă în România să fie comercializate doar în echiparea de top Comfort. Din aceste motive, prețul de bază pentru Dacia Sandero este în prezent de 13150 de euro și depășește pragul maxim de preț pentru această categorie, de aproximativ 10000 de euro. Totuși, am decis să păstrăm Sandero aici, cu descrierile aferente tuturor echipărilor, pentru că ne așteptam ca echipările inferioare să revină în oferta la un moment dat.

Un hatchback pentru oraș

Comparativ cu Logan, portbagajul lui Sandero este cu exact 200 de litri mai mic, dar caroseria hatchback este totuși mai permisivă din anumite puncte de vedere. Desigur, depinde ce vrei să faci cu mașina, dar pentru oraș portbagajul este suficient, indiferent pentru câte săptămâni vrei să-ți faci cumpărăturile la hypermarket.
 
Așa că până acum este relativ simplu: vrei clasica berlină, mergi pe clasicul Logan. Vrei un hatchback, un tip de caroserie extrem de popular în Europa, mergi pe Sandero. Easy as that.
 

Interior cu plafon panoramic

În rest, în ceea ce privește interiorul, povestea este în mare parte similară cu cea de la Logan. Regăsești și aici confortul sporit al șoferului la volan și spațiul mai generos la genunchi pentru pasagerii din spate. Cu 42 de milimetri mai generos, asta dacă vrei neapărat să vorbim și în cifre exacte.
 
Nu uit să menționez nici sistemul Media Control cu ecran de 3,5 inchi, iar aici se repetă povestea: vrei ecranul de 8 inchi, îți deschizi portofelul un pic mai larg, dar măcar te conectezi mai ușor la telefon. Trăiască Android Auto și Apple CarPlay!
 
Iar dacă te numeri printre persoanele ușor claustrofobe sau pur și simplu preferi să ai o viziune mai largă asupra mediului înconjurător, Sandero plusează cu un plafon panoramic din sticlă. Încearcă să testezi un Sandero cu această opțiune, s-ar putea să-ți placă și să o treci pe lista de must have la achiziția unei mașini. Oricare ar fi ea.
 
De asemenea, reține că anumite dotări interesante se achiziționează separat chiar și în cazul echipării de top Comfort. De exemplu, pachetul Techno, care include sistemul Media Nav de 8 inchi cu sistem de navigație, 6 difuzoare și Bluetooth costă 200 de euro, în timp ce pachetul Parking 2 cu senzori față și spate, senzor pentru unghi mort și cameră video marșarier este 400 de euro.
 

Dotări tehnice decente

La capitolul despre dotări tehnice se repetă întocmai povestea de la Logan, cu motorașul SCe de 65 de cai-putere în versiunea de bază. Și aici ai la dispoziție versiunea TCe de 90 de cai-putere, care în acest caz costă 11400 de euro, dar și versiunea Eco-G 100 cu motor de 100 de cai-putere și sistem GPL. Da, este mai scumpă, la 11900 de euro, dar sfatul meu este să-ți faci niște calcule în privința reducerii costurilor cu carburantul și s-ar putea să ieși pe plus. Mai ales pe termen lung, mai ales dacă anticipezi că vei conduce mult.
 
De asemenea, în cazul echipării de top Comfort, motorul TCe de 90 CP poate fi achiziționat și împreună cu o cutie de viteze CVT, caz în care prețul ajunge la 14250 de euro.
 
Desigur, nici aici nu te poți aștepta la sisteme de siguranță numeroase, dar, la fel ca și în cazul lui Logan, avem la dispoziție sistemul de frânare automată de urgență (AEB). Care, dacă mă întrebi pe mine, este foarte util într-o țară campioană la condus imprudent și accidente rutiere.
 
Așadar, dacă tragem linie, noul Sandero este de asemenea accesibil, ușor de întreținut și confortabil, dar rămâne problema aerului condiționat și a costurilor suplimentare dacă vrei câteva echipări pe care s-ar putea să le consideri mai mult decât utile. Cheia e la tine.

INTERVAL DE PREȚ (fără opționale): 13650-14250

MOTORIZĂRI DISPONIBILE: TCe cu 90 CP, Eco-G cu 100 CP

DIMENSIUNI EXTERIOARE: 4088 mm (lungime), 1848 mm (lățime), 1499 mm (înălțime)

VOLUM PORTBAGAJ: 328 litri

LINKURI: Prezentare oficială; Configurator