Hyundai i20

HYUNDAI I20

PE PIAȚĂ DIN 2008 • GENERAȚIE NOUĂ ÎN 2020

Hyundai i20 este un model bine-cunoscut pe piața din România. Lansat inițial în 2008, hatchbackul subcompact a ajuns la cea de-a treia generație la sfârșit de 2020, iar acum este disponibil și în țara noastră. 

Design exterior și interior

i20 este primul model Hyundai din Europa care a adoptat noua filosofie de design exterior Sensuous Sportiness, iar caroseria este disponibilă în nu mai puțin de nouă nuanțe de culoare, de la clasicele alb, gri și negru până la nuanțe de verde, roșu sau albastru. Constructorul sud-coreean a îmbunătățit de asemenea interiorul, pe care îl găsești în exact aceeași formulă și pe noul model Bayon și pe care îl poți comanda în 6 combinații de nuanțe.
 
Unul dintre principalele avantaje ale lui i20 comparativ cu concurența din segment este reprezentat de dotările generoase disponibile inclusiv în versiunea de bază Comfort. De exemplu, oglinzile laterale sunt electrice și încălzite și integrează și semnalizarea, geamurile față și spate sunt electrice și au o tentă închisă la culoare, iar volanul și schimbătorul de viteze sunt îmbrăcate în piele. Nu lipsește nici sistemul audio cu patru difuzoare. În plus, i20 are un punct bonus și pentru portbagajul de 352 de litri, mai generos decât al multor alte modele din segment.
 

Dotări tehnice

Sigur însă că, întrucât vorbim despre un model subcompact, specificațiile tehnice sunt în mare parte asemănătoare cu cele ale concurenței. Chiar și așa, există un avantaj din punct de vedere al cailor putere, pentru că varianta de bază Comfort vine cu un motor pe benzină de 1,2 litri și 84 de cai-putere și cuplu de 118 Nm, acompaniat de o cutie de viteze manuală cu 5 trepte. Sistemul oferă un consum mediu de 5,2 litri la suta de kilometri, potrivit standardului WLTP.
 
Capitolul la care i20 impresionează însă cel mai mult când vorbim despre dotările versiunii de bază este bogăția de sisteme de asistență și siguranță. Eu unul nu știu niciun alt model din acest segment care să includă în varianta de bază un pachet atât de vast precum cel de pe i20. Iată o scurtă enumerare: sistem de asistență la coliziune frontală cu detectare de vehicule, pietoni și cicliști, sistem de asistență la pornirea din rampă, sistem de asistență pentru menținerea benzii de rulare, sistem de asistență pentru fază lungă sau sistem manual de asistență pentru limita de viteză.
 
Prețul de bază al lui Hyundai i20 este de 14102 euro și, având în vedere interiorul modern și bogăția pachetului de dotări, aș spune că este dificil să găsești o opțiune mult mai bună în segment.

INTERVAL DE PREȚ (fără opționale): 14102-18695 euro

MOTORIZĂRI DISPONIBILE: T-GDi, M-Hybrid

DIMENSIUNI EXTERIOARE: 4040 mm (lungime), 1775 mm (lățime), 1450 mm (înălțime)

VOLUM PORTBAGAJ: 352 litri

LINKURI: Prezentare oficială; Configurator