Lexus LS

LEXUS LS

PE PIAȚĂ DIN 2017 – FACELIFT ÎN 2021

Lexus LS este un sedan de lux care se remarcă prin tehnicile japoneze de construcție și confortul la interior.

 

Ce ar trebui să știu despre Lexus LS?

E posibil ca informația asta să pară surprinzătoare pentru publicul din România, însă brandul Lexus există încă din anul 1989 ca marcă premium a Grupului Toyota. În același an, producătorul japonez a lansat oficial și primul său model: Lexus LS, care este și astăzi, la peste trei decenii distanță, modelul de referință al mărcii.

Sigur că, dacă te uiți la exterior sau sub capotă, puține lucruri mai există acum în comun între primul LS din 1989 și faceliftul celei de-a cincea generații, care a fost prezentat în 2020. Până la urmă, industria auto a trecut prin numeroase transformări în ultimul deceniu din punct de vedere al modului în care sunt reprezentați caii putere pe străzi.

Și totuși, există lucruri pe actualul Lexus LS care păstrează încă vie esența modelului lansat inițial, în special în ceea ce privește implicarea artizanilor Takumi în design sau confortul pe care îl simți la volan, în dreapta șoferului sau în spate.

Cât costă Lexus LS și ce dotări primesc de banii ăștia?

În prezent, Lexus LS are un preț de pornire de 129.081 de euro pe piața din România, corespunzător nivelului de echipare F Sport. În banii ăștia primești standard jante din aliaj de 20 inchi, faruri cu LED triplu, stopuri LED, iluminare în viraje sau oglinzi exterioare pliabile și electrice, în timp ce la interior vei fi întâmpinat cu tapițerie din piele, scaune față încălzite, volan încălzit cu trei spițe îmbrăcat în piele perforată, scaune spate încălzite sau parasolar electric pentru lunetă.

Dacă alegi o echipare superioară precum President Wood care costă puțin peste 150.000 de euro primești și sistemul de climatizare Lexus Climate Concierge care ajustează automat climatizarea, ventilația, încălzirea sau ventilația în scaune datorită celor 16 zone predefinite și a unui algoritm specific.

În plus, echiparea President Wood, dar și echiparea de top President Crystal care costă de la 163.100 de euro, includ ornamente din lemn prelucrat prin tehnici specifice instrumentelor muzicale și ornamente din sticlă Kiriko prelucrate manual.

Pe partea de tehnologie ai sistem multimedia cu ecran de 12,3 inchi compatibil cu Android Auto și Apple CarPlay, două porturi USB-C, dar și sistem audio Mark Levinson Reference Surround cu 23 de difuzoare și 2400 W. Echipările superioare vin și cu instrumentar digital de bord și Head-up Display de 600×150 mm.

Pentru că vorbim despre un Lexus este de la sine înțeles că echiparea standard include și numeroase sisteme de siguranță activă și pasivă. N-ar fi un Lexus dacă n-ar fi așa. Ei bine, vorbim în primul rând despre pachetul Lexus Safety System + care include nouă sisteme de siguranță activă, la care se adaugă și Cruise Control Adaptiv Inteligent, sistem de control al stabilității vehiculului, asistență menținere bandă, frânare controlată electronic cu regenerare sau sistem avertizare la ieșirea din parcare cu asistență la frânare.

Ce motorizări găsesc pe Lexus LS și care-i cea mai bună?

Așa cum probabil te-ai obișnuit, Lexus LS are o singură motorizare. Una și bună, bazată pe tehnologia Multi Stage Hybrid. Practic, este vorba despre un sistem hibrid compus dintr-un motor pe benzină V6 de 3,5 litri cu 299 CP și un motor electric de 179 CP, completat de o baterie Li-Ion cu 84 de celule.

Împreună, sistemul oferă 359 CP și un cuplu maxim de 473 Nm, suficienți pentru că accelerația de la 0 la 100 km/h să aibă loc în 5,5 secunde. Transmisia Multi Stage Hybrid se bazează pe o transmisie eCVT, avem parte de tracțiune integrală, iar consumul mediu mixt anunțat de producător este de 9,5 litri la 100 de kilometri.

Pachetul tehnic este completat de o suspensie pneumatică și Suspensie Adaptivă Variabilă cu nivele de amortizare care se schimbă automat în funcție de stilul de condus, modul de condus selectat sau suprafața de rulare.

Cum stă Lexus LS la capitolul spațiu?

Lexus LS este un sedan din segmentul F și are o lungime de 5,235 metri, cu un ampatament generos de 3,125 metri.

Cât despre bagaje, îți putem spune că portbagajul are o capacitate de 430 de litri.

Este Lexus LS o mașină bună pentru mine?

Lexus LS este una dintre opțiunile pe care trebuie să le iei în calcul dacă vrei să-ți cumperi un sedan de lux, mai ales dacă îți place arta japoneză și vrei să o înțelegi mai bine prin numeroasele elemente integrate la interior.

Lexus LS este însă o alegere inspirată și dacă vrei să ai parte de un sistem de propulsie puternic și eficient combinat cu numeroase sisteme de siguranță active și pasive inclusiv în echiparea standard.

INTERVAL DE PREȚ: de la 129081 la 163101 euro, în funcție de echiparea aleasă

MOTORIZĂRI DISPONIBILE: LS 500H (4×4, 359 CP)

DIMENSIUNI EXTERIOARE: 5235 mm (lungime), 1900 mm (lățime), 1460 mm (înălțime)

VOLUM PORTBAGAJ: 430 litri

LINKURI: Prezentare oficială; Configurator