Jeep Renegade

JEEP RENEGADE

PE PIAȚĂ DIN 2014

Jeep Renegade este un SUV subcompact cu un design inedit pe care îl poți conduce și în oraș, dar și pe drumuri ușor prăfuite atunci când pleci în vacanța mult-așteptată. În plus, este disponibil cu motoare diesel și pe benzină, astfel că sigur poți să găsești o versiune potrivită pentru tine.

Introducere
Unul dintre cele mai non-conformiste modele pe care le poți cumpăra în prezent pentru aproximativ 25.000 de euro este Jeep Renegade. Și spun asta pentru că, în esență, vorbim despre un brand auto asociat mai degrabă cu mediul off-road și cu prețuri semnificativ mai mari.
Renegade vine însă să confirme că producătorii auto se adaptează la cerințele pieței. Iar piața cere în prezent, printre altele, SUV-uri subcompacte ușor de condus în oraș și, în același timp, potrivite și pentru un concediu mai mult sau mai puțin discret pe drumurile patriei. Dacă se pot conduce ușor și pe drumuri un pic prăfuite, cu atât mai bine.
Jeep Renegade este un astfel de SUV subcompact de 4.2 metri lungime care îți atrage imediat atenția prin design. Adevărul e că nu prea ai cum să-l ratezi în trafic, în special datorită farurilor rotunde, a grilei tipice Jeep și, mai ales, a designului ales pentru stopuri. Nu este obligatoriu să-ți placă toate aceste elemente, pentru că gusturile în materie de design nu se discută, așa că hai să mergem înăuntru.
Dotări tehnice
În versiunea de bază, aici găsești un ecran Uconnect de 5 inchi, geamuri față și spate electrice, lumini de curtoazie cu LED pe uși sau iluminare interioară LED. În plus, există și câteva sisteme de siguranță. De exemplu, aș menționa aici Hill Start Assist, Lane Departure Warning Plus sau Intelligent Speed Assist cu recunoașterea semnelor de circulație.
Există și o echipare superioară numită Longitude, care include în plus climatizare automată cu două zone, sistem Uconnect de 7 inchi compatibil cu Android Auto și Apple CarPlay, port USB pentru locurile din spate, cameră video pentru marșarier și sistem de avertizare pentru coliziuni frontale.
Bine, dacă vrei să fii complet în rând cu tendințele moderne poți alege opțional ecranul de 8.4 inchi pentru aproape 1.000 de euro sau acoperișul amovibil pentru circa 1.500 de euro, caz în care prețul de achiziție crește și el destul de rapid. Cam la fel de rapid ca inflația, am zice.
Chiar și așa, cred că este destul de evident că, la banii ăștia, nu primești sute de cai putere. Partea bună este că ai de unde alege: între motorul pe benzină de 120 de cai putere, diesel-ul de 130 de cai putere și unitatea mild-hybrid pe benzină de 130 de cai putere și cutie automată, opțiunile sunt practic nelimitate. Ba chiar există și un plug-in hybrid, însă acela este prea scump pentru segmentul pe care îl analizăm astăzi. Prea scump și prea greu la propriu, la o adică.
Și la fel de important este să înțelegi că, în ciuda faptului că vorbim despre un Jeep, nu există Renegade cu tracțiune integrală, indiferent de motorizare sau de nivelul de echipare pe care îl alegi. Este foarte posibil să nici nu vrei un 4×4, mai ales când circuli prin oraș. Și mai ales când un astfel de Renegade iese ușor în evidență din punct de vedere vizual printre cei vreo 20 de concurenți pe care-i are în acest segment. Plus că, dacă totuși vrei un 4×4, are balta pește.

INTERVAL DE PREȚ (fără opționale): 25000 euro

MOTORIZĂRI DISPONIBILE: benzină 120 CP și 130 CP, diesel 130 CP

DIMENSIUNI EXTERIOARE: 4236 mm (lungime), 1805 mm (lățime), 1667 mm (înălțime)

VOLUM PORTBAGAJ: 351 litri

LINKURI: Prezentare oficială; Configurator