Volvo XC60

Volvo XC60

PE PIAȚĂ DIN 2009 • GENERAȚIE NOUĂ ÎN 2017

XC60 este cel mai vândut model Volvo, iar SUV-ul propune motorizări variate cuprinse între 197 și 455 de cai putere. 

 

Intri într-un showroom Volvo. Le ceri să-ți dea, ca la un restaurant din ăla lăudat, ce merge mai bine. Adică cel mai căutat produs din meniu. O să primești un XC60, care este, încă de la debutul său din 2009 și până în prezent, cel mai vândut model din gama producătorului suedez.

Farmecul lui XC60 stă, pe de o parte, în designul său rece, lipsit de dramatism, dar care inspiră forță. Te duce cu gândul mai degrabă la un bloc de granit sculptat decât la un obiect asamblat din mai multe bucăți.

Apropo de forță: cea mai puternică versiune a lui XC60 este un hibrid plug-in cu 455 de cai-putere și autonomie electrică de până la 78 de kilometri. Dar sigur, pentru așa resurse, va trebui să scoți din buzunar ceva mai mult decât 53.490 de euro, cât îți cere XC60 pentru versiunea entry-level.

Indiferent de configurație, să știi că motoare mai mari de doi litri n-o să găsești sub capota unui Volvo. Sigur, toate au fost electrificate, așa că până și în echiparea de bază primești un mild hybrid pe benzină, cu 197 de cai-putere; și tracțiune față. Dacă-l vrei diesel, se poate. Tot doi litri are motorul, tot 197 de cai-putere, plus că pe acesta îl poți comanda cu tracțiune integrală.

Volvo este sinonim cu siguranța, dar asta nu împiedică lipitorii de abțibiluri să-ți ia ochii de la designul acesta frumos cu motto-uri profunde, cum ar fi „Sustenabilitatea este noua siguranță.” Ce-i drept, Volvo și-a propus să devină neutru din punct de vedere climatic până în 2040. Și a promis că din 2030 nu va produce decât mașini electrice.

Interioarele Volvo sunt proiectate astfel încât să-ți dea senzația că ești acasă: totul este impecabil și la locul său, ca atunci când tocmai ai făcut curat. Materialele sunt de bună calitate, ecranele sunt mari ca televizoarele (chiar dacă unele dispuse greșit) și vin cu tehnologie familiară, cum ar fi sistemul de infotainment cu Android Automotive. Practic, ai un asistent virtual care înțelege și răspunde la comenzi fără ca tu să apeși butoane.

Procesul de configurare al unui XC60 este simplu, pentru că multe dintre dotări le primești în standard: climatizare automată pe două zone cu sistem de purificare a aerului la interior, pilot automat, senzori de parcare și cameră de marșarier, jante de 18 inchi, faruri LED, hayon electric, plus o suită vastă de — ai ghicit! — sisteme de siguranță. Plus mult spațiu la interior, și un portbagaj de 483 de litri!

INTERVAL DE PREȚ: 53660 – 67130 euro

MOTORIZĂRI DISPONIBILE: benzina 197 CP, 250 CP si 300 CP, diesel 197 CP si 235 CP, plug-in hybrid 455 CP

DIMENSIUNI EXTERIOARE: 4708 mm (lungime), 1902 mm (lățime), 1658 mm (înălțime)

VOLUM PORTBAGAJ: 483 litri