Hyundai i10

HYUNDAI I10

PE PIAȚĂ DIN 2007 • GENERAȚIE NOUĂ DIN 2019

Hyundai i10 este o mașină potrivită pentru călătoriile tale zilnice din oraș care iese în evidență cu o serie de sisteme de asistență avansate disponibile în echiparea standard. În prezent, poate fi a ta pentru ceva mai mult de 12000 de euro.

Introducere

 
Vorbim despre un model strict de oraș cu o lungime de numai 3,6 metri și cu un portbagaj un pic mai mare decât cel al lui Space Star: 252 litri. Nu, nici nu se apropie de Logan, dar nu uita că vorbim de segmente diferite.
 
Ce s-ar putea să te surprindă este și interiorul, datorită unor elemente pe care ne le găsești prea ușor pe modelele concurente. De exemplu, volanul și schimbătorul de viteze sunt îmbrăcate în piele, geamurile față sunt acționate electric, iar oglinzile exterioare sunt electrice și, pe deasupra, încălzite. Mai ales în contextul ăsta, computerul de bord monocrom s-ar putea să ți se pară spartan și demodat, dar opțional există și un sistem de navigație.
 

Dotări tehnice

În schimb, nicio surpriză la capitolul tehnic. În versiunea de bază primești un motor de un litru cu 3 cilindri în linie capabil să genereze 67 de cai-putere și un cuplu maxim de 96 Nm, în timp ce transmisia este manuală cu 5 trepte. Practic, în linie cu ofertele propuse de Logan, Sandero sau Space Star.
 
Capitolul la care micuțul i10 impresionează cel mai mult comparativ cu concurența de la Dacia și Mitsubishi este cel al sistemelor de siguranță incluse în echiparea de bază. Și asta pentru că am numărat nu mai puțin de 5 sisteme, unele dintre ele foarte utile. De exemplu, i10 are sistem de asistență la coliziune frontală cu detectarea autovehiculelor și pietonilor (Forward Collision Avoidance), un sistem de asistență pentru menținerea benzii de rulare (Lane Keeping Assist System), precum și un sistem de asistență la pornirea din rampă (Hill Assist Control). În plus, găsești și un sistem de asistență pentru fază lungă (High beam Assist) și mai puțin impresionantul sistem de atenționare a șoferului (Driver Attention Warning).
 
Mă opresc aici cu enumerarea și îți spun doar că, dacă vrei o mașină cu sisteme de asistență avansate care să coste puțin, i10 este de departe soluția potrivită pentru tine. Asta, desigur, dacă accepți dimensiunile mai mici ale modelului, tipice unui vehicul urban.
 
Departe de a fi perfect (vezi ecranul monocrom din versiunea de bază), i10 nu are însă foarte multe puncte slabe, iar asta s-ar putea să cântărească mult în decizia ta finală.

INTERVAL DE PREȚ (fără opționale): 11209-14779 euro

MOTORIZĂRI DISPONIBILE: 1 litru (67 CP), 1,2 litri (82 CP)

DIMENSIUNI EXTERIOARE: 3670 mm (lungime), 1680 mm (lățime), 1480 mm (înălțime)

VOLUM PORTBAGAJ: 252 litri

LINKURI: Prezentare oficială