CE MAȘINĂ SĂ ÎMI CUMPĂR CU 30000 EURO?

Mașini al căror preț se regăsește între 27.500 și 32.500 euro. În general, aici găsim modele compacte într-o gamă variată de caroserii precum sedanuri, hatchback-uri și break-uri, dar și SUV-uri subcompacte și compacte. În plus, găsești inclusiv modele de segment mediu. Tot în acest segment își fac apariția și mai multe modele premium, în special de la producători germani.

Vezi mai jos un clip general, apoi accesează fiecare mașină pentru detalii suplimentare.

30000 €
FINALISTE

Acestea sunt principalele mașini recomandate de SuperSpeed, în contextul intervalului de preț menționat. Am avut în vedere utilitatea și estetica, comportamentul rutier, dotările standard și opționalele, nivelul de actualitate și valoarea ansamblului mașină-servicii. Desigur, dincolo de opiniile noastre, oricât de profesionale și echilibrate ar fi, tu trebuie să ai în vedere și propriile criterii, preferințe și priorități. Dar noi credem că de aici ar trebui să începi analiza – mașini meritorii care au întrunit cele mai multe aprecieri pozitive.

30000 €
ALTERNATIVE

Iată și restul opțiunilor. Unele nu au reușit să ne convingă în aceeași măsură ca modelele de mai sus, altele nu mai sunt chiar noi și la fel de actuale, însă și la mașinile acestea poți găsi destule avantaje și puncte de atracție. Trebuie doar să fii un pic mai atent când faci selecția.

PREȚURI

Am reunit aici prețurile de pornire pentru toate modelele pe care le-am luat în considerare în segment. Ajută pentru o privire de ansamblu, însă reamintim că traversăm o perioadă cu multe modificări de preț și disponibilitate. Verifică prețurile și ofertele curente.

Ține cont că, pentru modelele cu liste lungi de opționale, prețul final poate urca substanțial – suficient cât să facă utilă luarea în considerare a unui model dintr-un segment superior. Numărul de ani de garanție (standard sau suplimentari, contra cost) precum și prețurile reviziilor, pieselor și manoperei în service ar trebui să fie și ele criterii de care să ții cont în vederea reducerii costurilor de exploatare.

PREȚURI DE BAZĂ
27500 - 32500 euro
Audi A3 Sportback - 31.800 euro
BMW Seria 1 - 30.582 euro
Audi Q2 - 27.900 euro
Kia ProCeed - 27.972 euro
Kia Niro HEV - 32.047 euro
Cupra Leon - 32.229 euro

Dacă unele prețuri nu mai sunt cuprinse în intervalul inițial, este pentru că au suferit modificări recente și ne străduim să le afișăm pe cele actualizate.